Facebook
Youtube
Pinterest
Pinterest nagy
Google+
Blogger

Hogyan működik?

A savas / lúgos kémhatás (pH) értelmezése

A pH (angolul: Potential of Hydrogen) hidrogén potenciált jelent, vagyis, hogy mennyi hidrogén van jelen a folyadékban. Minél több található belőlük a vízben, annál savasabb értéket képvisel, és fordítva: minél kevesebb van belőlük, annál lúgosabb az anyag (általában folyadék).

A PH skála az erősen savastól (1) az erősen lúgosig (14) terjed, ahol a semleges értéket a 7 jelenti.

Bővebben: Hogyan működik?

Csapvíz, ásványvíz, tisztított víz

Az egészségünk megóvása szempontjából talán a legfontosabb dolog az, hogy tudjuk, honnan juthatunk tiszta, jó minőségű ivóvízhez. Ha nem fogyasztunk elegendő mennyiségben egészséges, káros anyagoktól mentes vizet, szinte minden más, az egészségünk érdekében tett erőfeszítés hiábavaló.

Az ásványvíz

A reklámok és a gyönyörű, tiszta forrásokat és hegyi patakokat idéző címkék azt szeretnék elhitetni velünk, hogy a legjobb dolog a világon a palackozott víz. Ez igen messze van az igazságtól.

 

Ha eddig azt gondolta, hogy ha ásványvizet iszik csapvíz helyett, azzal rengeteget tett az egészségéért, le kell, hogy lombozzuk. Természetesen vannak olyan palackozott vizek, amik jó minőségűek. Ezzel együtt bizony sok olyan víz is van a piacon, ami nem más, mint sima palackozott vezetékes víz – időnként szén-dioxiddal dúsítva.

 

A palackozott vízről annyit tudunk, hogy palackban van.

Ám, hogy valóban mi kerül abba a palackba, azt legfeljebb sejthetjük, de sajnos elég kevés adatunk van róla.

 

„Az ásványvizek származási helyüktől függően nem csak értékes ásványi anyagokat tartalmaznak, hanem olyan, esetenként mérgező vagy ártalmas összetevőket is, mint az arzén, bór, fluorid vagy mangán.” Forrás: IPM

 

Egyébként gondoljon csak bele: milyen lehet az a víz, amit műanyag palackokba töltenek, néha napokon át szállítanak, majd hetekig raktároznak hőségben, néha a tűző napon? Még ha valóban kristálytiszta forrásból származna is, mi minden lesz abban, mire megissza, ami emberi szervezetbe nem való?

 

Például ftalátok és antimonok. Ezekben a műanyag palackokban kilónként átlag 300 mg antimon található, ami az arzénhoz hasonló mérgező hatású anyag. Az antimonok és a ftalátok kioldódásának mértéke is nagyban függ a tárolási hőmérséklettől, illetve a tárolás időtartamától. Tűző napon 3-4-szer annyi mérgező anyag oldódhat ki a palackokból a vízbe, mint szobahőmérsékleten.

 

Aztán itt az ásványi anyag mennyiségének a kérdése. A szakemberek szerint igenis lehet túl sok a vízben a kalcium: literenként 20 mg-nál több kalcium vagy magnézium tartalmú víz rendszeres fogyasztása megnöveli a vesekő kialakulásának a kockázatát. A nátriumtartalom is problémás lehet az érrendszerre gyakorolt hatása miatt, és gyerekeknek egyáltalán nem kéne magas szulfát- vagy sótartalmú vizet fogyasztaniuk.

 

Nem elhanyagolható szempont az ásványvizek környezetre gyakorolt hatása sem. Háromszor annyi víz szükséges egy palacknyi előállításához, mint amennyi a palackba kerül. A szállítás maga igen környezetszennyező hatású, ráadásul a palackok igen rossz hulladékok: 300 év alatt bomlanak el a környezetben.

 

A műanyagot 140 éve találták fel, és még mindig velünk van, egyre nagyobb halomban - a folyóinkban, a tengereinkben és a szeméttelepeken.

Ezzel szemben a szűrt víz tízszeres minőséget, ugyanakkor tizedannyi költséget jelent – mind a fogyasztónak, mind a környezetnek.

A csapvíz

Ön könnyen megissza a napi 2-3 liter vizet? És tudja, miért nem? Mert a szervezet pontosan tudja, mi a jó neki. A csapvíz, az nem olyan jó neki. Először is nem finom. Helyenként annyira rossz ízű, hogy nem csoda, ha inkább iszik az ember minden mást.

 

Másodszor pedig koszos. A rozsda meg a homok még hagyján, de az olyan apró szennyeződések, mint a baktériumok, gyógyszermaradványok, gyomirtó és nehézfémek tényleg kikezdik a szervezetet. Nem is beszélve a klórról, ami egy kifejezetten toxikus anyag, mégis simán beleöntik az ivóvizünkbe, fertőtlenítés gyanánt. Mi meg isszuk a hypós vizet, mert az most már meg van tisztítva…

 

Sokan meg vannak győződve róla, hogy a vezetékes víz Magyarországon teljesen ártalmatlan. Nos, ez nem így van. Valóban jobb a helyzet nálunk, mint a világ számos országában, ám ettől még nem tiszta a víz. Az EU-s szabályozás „biztonságos”-nak nevezi a határértékeket, nem pedig egészségesnek. A Dél-Dunántúlon a műtrágyázás miatt az ammónium és a nitrit a határértéket is hajlamos meghaladni bizonyos időszakokban. Ugyanez a helyzet az arzénnal, ami az ANTSZ tájékoztatása szerint közel 500 települést érint az országban, így több, mint másfélmillió ember issza az arzénos vizet. A legtöbb helyen az arzén jelenlegi mennyisége az ötszöröse az EU által megengedett határértéknek

 

Mi a megoldás?

Természetesen a tisztított víz - ám abból sem mindegy, milyen fajta. A helyzet az, hogy ha nem szűrjük meg a vizet, mielőtt az a szervezetünkbe jutna, akkor a szervezet kénytelen szűrni. Ám ez messze túl sok a vesének, nem beszélve arról, hogy amíg ezzel bíbelődünk, nincs tiszta víz, ami kimossa a méreganyagokat a testünkből.

 

A fordított ozmózissal működő szűrő készíti a legegészségesebb vizet, ám teljesen ásványi anyag mentessé teszi azt, ezért láttuk el ásványi anyag visszasózó patronnal.

 

Ha egyszer a vizet megfosztjuk az ásványi anyagoktól, a pH lecsökken, és a víz agresszívvá válik. A víz természeténél fogva mindig arra törekszik, hogy a pH-t helyreállítsa, így ha huzamosabb ideig ilyen vizet iszunk, az a szervezetből fogja elvonni az ott található ásványi anyagokat. Ezért ezt a vizet csak kúra szerűen szoktuk ajánlani, vagy a Duble Helix Water-hez, melynek fogyasztásához kifejezetten nagy tisztaságú vízre van szükség. A többi ozmózis membránnal felszerelt készülékünket úgynevezett visszasózó patronnal felszerelve értékesítjük, ami a legfontosabb ásványi anyagokat vissza pótolja a tiszta vízbe, pont olyan arányban, ami jó a szervezetnek.

 

A legújabb technológiájú víztisztítók úgynevezett szelektív szűrést alkalmaznak: több lépcsőben szűrnek, és valóban csak a káros anyagokat távolítják el. Emellett kisebbek, hatékonyabbak és gazdaságosabbak is.

 

Tehát a szervezet számára hasznos, mérsékelt ásványianyag-tartalommal bíró, igazán tiszta vízhez nem a csapból, és nem is a palackból juthatunk. A legjobb minőségű víz a szelektív szűrésű víztisztítókból érkezik, amilyen például az ultraszűrős készülékünk is.

 

Kalkulátor

Kalkulátorszamologep

Ha nem budapestről rendelne, kérem ellenőrizze az alábbi kalkulátor segítségével, hogy az Ön lakhelyén a beszerelés kiszállási díj felszámításával jár-e! 

Írja be a címét a mezőbe, pl. Eger Kisasszony utca 10, és a program kiszámolja Önnek mennyi a kiszállási díj a lakhelyéig. 

Cél:
Start:
Távolság:
Benzin költség:

Termékeinket az ország egész területére eljuttatjuk, azonban a háztartási víztisztító berendezéseket nem tudja mindenki magának beszerelni. Van akinek ehhez a művelethez szakemberre van szüksége, amit szívesen elvégzünk külön díjazás ellenében, amennyiben erre igénye van. Ez csupán egyezetés kérdése.

A beszerelést azonban csak budapesten és a telephelyünkhöz képest bizonyos távolságon belül tudjuk kiszállási díj felszámítása nélkül elvégezni.

Készülékeink beszerelési költségi:

Az összes Aquafilter, Hyundai UF és Ozmózis membrános háztartási készülék beszerelési költsége 12000 Ft.

Bio-K lészülék: 5.000 Ft

Vízadagoló készülék bérlés esetén: 12.000 Ft

Házhozszállítás

 

Csomagjainkat a GLS futárszolgálat szállítja házhoz, az alábbi díjszabás alapján:gls

Minden a webshopban megrendelt terméket díjazás ellenében tudjuk házhoz szállíttatni. A házhoz szállítás díját befolyásolja, hogy milyen módszerrel fizeti ki a terméket.

Ingyenes szállítás:

A háztartási víztisztító készülékkel rendelkező, és ezzel egy időben a havidíjas csereszűrő programban résztvevő ügyfeleink számára, a félévente esedékes szűrőcsomagokat ingyenesen szállíttatjuk házhoz. Erről a lehetőségről részletesebben ide kattintva olvashat.                                                                                                                                                                    GLS bankkártya                                                                                                                                                                                                 Szállítási díjak:


A szállítási díj 990 Ft, amennyiben a következő módszerekkel fizeti ki a terméket:

Előre utalás
PayPal
Bankkártyás fizetés a weboldalon keresztül, a rendelés leadásakor

A szállítás díja 1490 Ft, amennyiben utánvéttel a futárnak szeretné kifizetni a termék árát a kézbesítésnél.
Ebben az esetben kérjük, hogy igyekezzenek a pontos összeget előkészíteni a futár számára, hogy ezzel is segítsük a munkájukat, amennyiben készpénzel fizet. Az utánvétes csomagok árát lehetősége van a futárnál bankkártyával is kifizetni. Ezt a szándékát nem kell előre jeleznie, de a szállítási díj ebben az esetben is 1490 Ft. 
Lehetőség van a rendelt termék személyes átvételére is telephelyünkön, hétköznapokon 10 és 17 óra között. Ebben az esetben mindenképpen hívjon minket telefonon, hogy mikor kívánja átvenni a terméket, mivel előfordulhat, hogy épp nem tartózkodunk az irodában.

Címünk: 1173 Budapest , Összekötő út 6/a.
Telefon: 70/565-3767

Hogyan történik a szállítás:

A webshopban megrendelt és raktáron lévő termékeket igyekszünk 24 órán belül átadni a futárnak. Ez nem minden esetben sikerül, de törekszünk arra, hogy a megrendelt terméket minél hamarabb átvehesse.
A futárszolgálat másnap kézbesíti a csomagot a rendelésnél megadott címre.
Amennyiben nem találja a címzettet a megadott címen, a rendelésnél megadott telefonszámon, vagy e-mail címen megkísérlik egy újabb időpont egyeztetését a kézbesítéshez.
Összesen háromszori alkalommal kísérli meg a kézbesítést a GLS. A sikertelen kézbesítések után a csomag visszakerül hozzánk, melyet csak újabb szállítási díj felszámolása után tudunk ismét kiküldeni. Bár erre még nem volt példa.
A kézbesítések többsége 8 és 17 óra között történik, de lehetőség van 17 órai időpont utáni kézbesítésre is, kizárólag Budapesten, ha ezt külön jelzi nekünk a rendelésnél.

Hasznos ötletek a szállítással kapcsolatban:

  • A rendelésnél olyan címet adjon meg, ahol tartózkodni fog a várható kézbesítés időpontjában!
  • Ügyeljen, hogy a rendelésnél pontos címet, nevet, telefonszámot és e-mail címet adjon meg!
  • Ha 17 óra utáni kézbesítést szeretne és Budapestre kér szállítást, akkor kérjük a rendelésnél jelezze felénk ezt a kérését a rendelési űrlapon!
  • Ha bármi közbejön a GLS diszpécser szolgálatát is tudja értesíteni a változásról az alábbi telefonszámon: (06) 1-802-0265

 

Garancia - jótállás

 

gari

Az általunk forgalmazott víztisztító berendezések forgalmazójaként a mindenkori törvényi rendelkezések értelmében 1 év jótállást vállalunk minden olyan készülékekre, melynek értéke meghaladja a 10.000 Ft-ot. Ez azt jelenti, hogy az ilyen készülékek összes alkatrészére egy év garanciát vállalunk, kivéve a csereszűrőket. Mivel minden csereszűrőnek megvan időben is határozva a szavatossági ideje és ez olykor csak hat hónap, vagy egy év, ezeket az előírás szerinti időpontokban kell cserélni.  A nem előírt időben cserélt szűrők károsan befolyásolhatják a készülék működését.

Mivel ezeket a készülékeket üzembe kell helyezni a működtetésükhöz, ezért a jótállás az üzembehelyezés napjától kezdődik, amennyiben a telepítést vállalkozásunk végzi el. Amennyiben a vásárló maga vállalja üzembe helyezni a megvásárolt készüléket, abban az esetben a jótállási jegyet a vásárlás dátumával ellátva adjuk át a megvásárolt termék számlájával együtt vásárló részére.

A jótállás, a jótállási idő egy éve alatt minden a berendezésben található alkatrészre vonatkozik. Ezeket díjmentesen cseréljük. A főbb alkatrészek kivételével, mint például a csaptelep, rendszerint a jótállási időn túl is díjtalanul látjuk el ügyfeleinket. Ezért mindenképpen arra kérjük vásárlóinkat, hogy meghibásodás tapasztalása esetén keressenek fel minket elérhetőségeinken keresztül!

A készülékben cserélhető filterek vannak, melyeknek a csereidőpontjuk gyári és OKI előírások alapján vannak meghatározva, ami olykor csak hat hónap. Ezért értelem szerűen ezekre is vonatkozik a jótállás, abban az esetben, ha gyárilag hibásak. Például törött, vagy nem folyik át rajta a víz és emiatt nem működik a készülék.

Szakszerűtlen beszerelés miatt keletkező esetleges károkért, meghibásodásért, bármely okból történő vízkár okozásáért felelősséget nem vállalunk. Az olyan okból meghibásodott, vagy törött alkatrészekre garanciát nem vállalunk, melyek a szakszerűtlen kezelkés következményeinek eredménye. (Pl. túlfeszítés, vagy elejtés miatti törött alkatrészel). Bármely okból bekövetkező vízkár okozásáért felelősséget nem tudunk vállalni. Az ilyen esetek kártalanítását vásárló, a saját biztosító társaságánál kezdeményezheti.

A csereszűrőket az alábbi dőpontokban kell cserélni:

Előszűrők: 6 hónap

Elő szénszűrők: 6 hónap

UF membránok: 12 hónap

Utó szénszűrők: 12 hónap

Ozmózis membránok: 24 hónap

PCB filter: 12 hónap

 

Bio-K készülékek

E készülék alkatrészeire is 12 hónap garanciát vállalunk, mely nem terjed ki a csereszűrőre, aminek a beüzemeléstől számított szavatossági ideje csupán hat hónap. Vagyis a 6. hónap elteltével cserélni kell a szűrő egységet. Magát a szűrő egységet abban az esetben tudjuk garanciálisan cserélni, ha a beüzemelés során kiderül, hogy gyártási hiba miatt nem lehet rendeltetés szerűen használni. Például, nem folyik át rajta a víz, vagy törött a ház.

 

Elállási jog a (45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 20 §) értelmében

Minden általunk forgalmazott víztisztító, vízszűrő, zuhanyszűrő berendezést 14 napon belül indoklás nélkül visszavásárolunk. A rendelkezés kimondja, hogy a tizennégy nap, a termék vásárló kézhezvételének napjától számít. Ebben az esetben arra kérjük a tisztelt vásárlókat, hogy a terméket lehetőleg eredeti csomagolásáan és hiánytalan tartozékokkal szolgáltassa vissza hozzánk e határidőn belül. 

Az elállási jogát a vásárló az elállási nyilatkozat nevű nyomtatvány kitöltésével teheti meg. Ez a nyomtatvány innen letölthető. (kattintson a linkre jobb egérrel, és válassza a "Link mentése" vagy "Cél mentése másként" menüpontot.)

Az elállás esetén a terméket a vásárlónak kell visszajuttani, vagy visszahoznia telephelyünkre. Ennek költségei a vásárlót terhelik.

Az eredeti csomagolásban hozzánk visszajuttatott termék ellenértékét 5 munkanapon belül banki átutalással visszafizetjük a vásárlónak.

Mikor nem élhet a vásárló a 14 napos elállási jogával?:

29.§ (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát :

f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel; 

A víztisztító berendezések beüzemelése esetén, a készülékbe, annak zárt rendszerű filtereibe, tartályába hálózati csapvíz víz kerül, mely eltávolíthatatlanul benne marad. Ezért a készülék beüzemelése után a filterek használtsága miatt jelentős értékcsökkenés következik be a termék árában. Ezért a beüzemelt készülékek esetében vásárló nem érvényesítheti 14 napos elállási jogát. Csak abban az esetben, ha a készüléket nem üzemelte be.

Kérjük tanulmányozza az ide vonatkozó törvényi rendelkezéseket!

A Kormány 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelete a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól.

 

 

 

Van arzén az ivóvizében?

 

Arzénnal szennyezett települések listája:

 

Bács-kiskun
 
 
Baranya
 
  hol-szennyezett-az-ivoviz-arzen
Békés
 
  Borsod-Abaúj-Zemplén
 
 
 
Csongrád
 
 
  Fejér 
 
 
 
Győr-Moson-Sopron
 
 
  Hajdú-Bihar
 
 
 
Heves
 
 
  Jász-Nagykun-Szolnok
 
 
 
Pest
 
 
  Somogy
 
 
 
Szabolcs-Szatmár-Bereg
 
 
  Tolna
 
 
 
Vas 
 
 
  Zala
 
 
 

 

„ Az ország kétharmadán megfelelő a hálózatba táplált víz minősége, de a vezetékhálózat elöregedése és a fogyasztás csökkenése gondot jelent. A több évtizedes vezetékek hálózati vesztesége, vagyis az elszivárgott víz akár 20-25 százalék is lehet, ráadásul a csövek hajlamosak eltörni.

 
Tény viszont, hogy 2,3-2,5 millió ember olyan területen él, ahol bizonyos mértékben szennyezett az ivóvíz.”

 (Forrás: origo.hu/időjárás)

 

 

Bekötési rajzok - útmutatások

Letöltéshez kattintson jobb egérgombbal a linkre és válassza a "Link/Hivatkozás mentése másként" lehetőséget. 
 
 
Hyundai UF készülékkel kapcsolatos anyagok
 
         Belső bekötési rajz
 
 
Hyundai UFL készülékkel kapcsolatos információk
 
         Belső bekötési rajz
 
 
Hyundai HRO készülékkel kapcsolatos információk
 
          Belső bekötési rajz
 
 
Hyundai HROL készülékkel kapcsolatos információk
 
           Belső bekötési rajz
 
 

Válassza az egészséges életet, döntsön a RO membrános víztisztító mellett!

Manapság a víztisztító berendezések nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen kiválóan megszűrik a vezetékekből érkező vizet, így valójában semmilyen káros anyag nem juthat az emberi szervezetbe a csapvízen keresztül. A technológiai fejlődés ezen berendezéseket sem kerüli el, a korszerű megoldások jelentős változásokat hoztak a víztisztítás terén.

Bővebben: Válassza az egészséges életet, döntsön a RO membrános víztisztító mellett!

Miért fontos télen is a vízfogyasztás?

Testünk 60-70%-a víz. Minden nap pótolnunk kell az elvesztett folyadék mennyiséget, hogy a szervezetünk ideális és kiegyensúlyozott működését fenntartsuk. Az elegendő víz elfogyasztása nemcsak nyáron, rekkenő hőségben indokolt, ugyanúgy oda kell rá figyelni télen is. Legjobb, ha tisztított vizet választunk erre a célra.

Bővebben: Miért fontos télen is a vízfogyasztás?

Tegyen az egészséges, kiegyensúlyozott hétköznapokért! Döntsön a háztartási víztisztítók mellett!

Vannak olyan napok, amikor az emberek megmagyarázhatatlanul rosszul érzik magukat, émelyegnek és nem igazán jó a közérzetük. Ilyenkor mindenfélére gyanakodnak, pedig valószínű, hogy a válasz sokkal egyszerűbb, mint gondolnák, hiszen a rosszullétekért a vezetékekből jövő ívóvíz lehet a felelős.

Bővebben: Tegyen az egészséges, kiegyensúlyozott hétköznapokért! Döntsön a háztartási víztisztítók mellett!

Fordított ozmózisos konyhai víztisztítókkal az egészségért!

A tiszta víz mindenki számára alapvető és létfontosságú dolog. A víz mindennap jelen van az életünkben, használjuk, fogyasztjuk, éltet minket. Ám nem mindegy, hogy milyen minőségű víz kerül a poharainkba. Érdemes minőségi víztisztítót beszerezni és egy ilyen berendezésre bízni a csapvíz megtisztítását. Ha szeretne biztosra menni, akkor komolyan veszi a víztisztítást!

Bővebben: Fordított ozmózisos konyhai víztisztítókkal az egészségért!

Méregtelenítéshez, narancsbőr eltüntetéséhez, fogyáshoz is szükséges sok tiszta vizet fogyasztani

A tiszta víz létfontosságú az emberi szervezett számára, ezért nem mindegy hogy milyen vizet fogyasztunk. A méregtelenítéshez, a narancsbőr eltüntetéséhez, szükséges sok tiszta vizet fogyasztani! A boltokban kapható víztisztító berendezésekkel bármikor kristálytiszta vizet nyerhetünk, fontos azonban néhány szempontot figyelembe venni a víztisztító vásárlásakor: az egyik legfontosabb szempont, hogy több szűrőn keresztül tisztítsa meg a vizet, a másik, hogy a készülék is könnyen tisztítható legyen.

Bővebben: Méregtelenítéshez, narancsbőr eltüntetéséhez, fogyáshoz is szükséges sok tiszta vizet fogyasztani

Miért jobb a szűrt, tisztított víz, mint a műanyag palackos ásványvíz?

A napi ajánlott folyadékmennyiség pótlásának legegyszerűbb módja, ha az ember tiszta vizet fogyaszt. De milyen víz legyen ez a folyadék? Sima csapvíz, tisztított víz vagy pedig boltban kapható, palackozott ásványvíz?

Az ásványvizek népszerűek, de nem árt tisztában lenni azzal, hogy a palackozott vizek vásárlásával csak a műanyag hulladék mennyiségét növeljük. Nemcsak a bolygónknak, de magunknak is árthatunk, ugyanis a polcokon elhelyezett palackokból a hőingadozás hatására káros anyagok oldódhatnak ki és juthatnak a vízbe. A szobahőmérsékleten tárolt palackozott vizekben elszaporodhatnak a baktériumok. Ráadásul előfordulhat, hogy a palackban nem is ásványvíz van, hanem közönséges csapvíz. Ügyelni kell a pontos megnevezésre, de az ásványvíz összetételére is. Ha nem figyelünk arra, hogy mit fogyasztunk, azzal csak magunknak árthatunk. Egyes ásványvizek magnéziumsó és kálcium tartalma olyan magas, hogy ha rendszeresen sokat fogyasztunk belőle, akkor az megnöveli a vesekő kialakulásának kockázatát.

A tisztított víz esetében ilyen kockázatokkal nem kell számolni, bátran keressen minket víztisztító berendezéseink kapcsán!