Facebook
Youtube
Pinterest
Pinterest nagy
Google+
Blogger

Garancia - jótállás

 

gari

Az általunk forgalmazott víztisztító berendezések forgalmazójaként a mindenkori törvényi rendelkezések értelmében 1 év jótállást vállalunk minden olyan készülékekre, melynek értéke meghaladja a 10.000 Ft-ot. Ez azt jelenti, hogy az ilyen készülékek összes alkatrészére egy év garanciát vállalunk, kivéve a csereszűrőket. Mivel minden csereszűrőnek megvan időben is határozva a szavatossági ideje és ez olykor csak hat hónap, vagy egy év, ezeket az előírás szerinti időpontokban kell cserélni.  A nem előírt időben cserélt szűrők károsan befolyásolhatják a készülék működését.

Mivel ezeket a készülékeket üzembe kell helyezni a működtetésükhöz, ezért a jótállás az üzembehelyezés napjától kezdődik, amennyiben a telepítést vállalkozásunk végzi el. Amennyiben a vásárló maga vállalja üzembe helyezni a megvásárolt készüléket, abban az esetben a jótállási jegyet a vásárlás dátumával ellátva adjuk át a megvásárolt termék számlájával együtt vásárló részére.

A jótállás, a jótállási idő egy éve alatt minden a berendezésben található alkatrészre vonatkozik. Ezeket díjmentesen cseréljük. A főbb alkatrészek kivételével, mint például a csaptelep, rendszerint a jótállási időn túl is díjtalanul látjuk el ügyfeleinket. Ezért mindenképpen arra kérjük vásárlóinkat, hogy meghibásodás tapasztalása esetén keressenek fel minket elérhetőségeinken keresztül!

A készülékben cserélhető filterek vannak, melyeknek a csereidőpontjuk gyári és OKI előírások alapján vannak meghatározva, ami olykor csak hat hónap. Ezért értelem szerűen ezekre is vonatkozik a jótállás, abban az esetben, ha gyárilag hibásak. Például törött, vagy nem folyik át rajta a víz és emiatt nem működik a készülék.

Szakszerűtlen beszerelés miatt keletkező esetleges károkért, meghibásodásért, bármely okból történő vízkár okozásáért felelősséget nem vállalunk. Az olyan okból meghibásodott, vagy törött alkatrészekre garanciát nem vállalunk, melyek a szakszerűtlen kezelkés következményeinek eredménye. (Pl. túlfeszítés, vagy elejtés miatti törött alkatrészel). Bármely okból bekövetkező vízkár okozásáért felelősséget nem tudunk vállalni. Az ilyen esetek kártalanítását vásárló, a saját biztosító társaságánál kezdeményezheti.

A csereszűrőket az alábbi dőpontokban kell cserélni:

Előszűrők: 6 hónap

Elő szénszűrők: 6 hónap

UF membránok: 12 hónap

Utó szénszűrők: 12 hónap

Ozmózis membránok: 24 hónap

PCB filter: 12 hónap

 

Bio-K készülékek

E készülék alkatrészeire is 12 hónap garanciát vállalunk, mely nem terjed ki a csereszűrőre, aminek a beüzemeléstől számított szavatossági ideje csupán hat hónap. Vagyis a 6. hónap elteltével cserélni kell a szűrő egységet. Magát a szűrő egységet abban az esetben tudjuk garanciálisan cserélni, ha a beüzemelés során kiderül, hogy gyártási hiba miatt nem lehet rendeltetés szerűen használni. Például, nem folyik át rajta a víz, vagy törött a ház.

 

Elállási jog a (45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 20 §) értelmében

Minden általunk forgalmazott víztisztító, vízszűrő, zuhanyszűrő berendezést 14 napon belül indoklás nélkül visszavásárolunk. A rendelkezés kimondja, hogy a tizennégy nap, a termék vásárló kézhezvételének napjától számít. Ebben az esetben arra kérjük a tisztelt vásárlókat, hogy a terméket lehetőleg eredeti csomagolásáan és hiánytalan tartozékokkal szolgáltassa vissza hozzánk e határidőn belül. 

Az elállási jogát a vásárló az elállási nyilatkozat nevű nyomtatvány kitöltésével teheti meg. Ez a nyomtatvány innen letölthető. (kattintson a linkre jobb egérrel, és válassza a "Link mentése" vagy "Cél mentése másként" menüpontot.)

Az elállás esetén a terméket a vásárlónak kell visszajuttani, vagy visszahoznia telephelyünkre. Ennek költségei a vásárlót terhelik.

Az eredeti csomagolásban hozzánk visszajuttatott termék ellenértékét 5 munkanapon belül banki átutalással visszafizetjük a vásárlónak.

Mikor nem élhet a vásárló a 14 napos elállási jogával?:

29.§ (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát :

f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel; 

A víztisztító berendezések beüzemelése esetén, a készülékbe, annak zárt rendszerű filtereibe, tartályába hálózati csapvíz víz kerül, mely eltávolíthatatlanul benne marad. Ezért a készülék beüzemelése után a filterek használtsága miatt jelentős értékcsökkenés következik be a termék árában. Ezért a beüzemelt készülékek esetében vásárló nem érvényesítheti 14 napos elállási jogát. Csak abban az esetben, ha a készüléket nem üzemelte be.

Kérjük tanulmányozza az ide vonatkozó törvényi rendelkezéseket!

A Kormány 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelete a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól.