Facebook
Youtube
Pinterest
Pinterest nagy
Google+
Blogger

Sintra

Értékelés: Még nincs értékelés
A Sintra egy 5 lépcsős fordított ozmózis membránnal ellátott víztisztító készülék.
Legfontosabb tulajdonságai, hogy a benne található filterek cseréje egyszerű a gyors csatlakozóknak köszönhetően.
A készülékhez tartozó tartály a kompakt házban van elhelyezve, így sokkal helytakarékosabb, mint a hagyományos készülékek.
Ár:
83.000 Ft
Leírás

A készülék bemutatása

A Sintra víztisztító, fordított ozmózis membránnal van ellátva, és 5 lépésben szűri a vizet, így kristálytiszta vizet állít elő.

Az első szűrője egy 5 mikronos Polipropilén szűrőhenger, mely az áteresztőképességéhez mérten kiszűri a vízből a lebegő szennyeződéseket. A soronkövetkező két granulált aktív szénszűrője eltávolítja a vízből a klórszármazékokat, a nehézfémek nagy részét, trihalometánokat, és más szerves anyagokat. Ezzel előkészíti a vizet az ozmózis membránnak, ami 0,0001 mikron méretig mindent kiszűr a vízből, szinte csak a vízmolákulák férnek át rajta. A fordított ozmózis membrán képességeit talán már nem kell bemutatni, ez a létező leg hatékonyabb szűrési technológia. Az ötödik helyen egy ezüstözött granulált aktív szénszűrővel van ellátva, amely fokozza az ízélményt.

A készülék szűrőbetétei, a membránt kivéve, a csere kényelmét elősegítő gyors csatlakozós módszerrel készültek. Ezek eldobható polipropilén házakban vannak elhelyezve. A készülékben található anyagok mindenben megfelelnek az NSF tanúsítványoknak. 

A készülékhez tartozó 5,5 literes tartály a kompakt házban van elhelyezve, így az nem foglal külön helyet a konyhaszekrényben. Ezt a készüléket a hálózati víznyomás működteti, így nincs felszerelve nyomásfokozó pumpával. Olyan helyekre ajánljuk, ahol a hálózati víz nyomása eléri legalább a 2,8 bar nyomást.

 

A szűrőkről bővebben:
 

1. szűrőegység : Előszűrő - kiszűri az 5 mikronnál (a milliméter ezredrésze, mely már szabad szemmel nem látható) nagyobb szennyeződéseket, mint a rozsda, homok, iszap és finom por. Többrétegű műanyag szálból tekercseléssel készült szűrőbetét, mely igen ellenálló a vegyszerekkel szemben. Élettartama maximum 12 hónap.

2-3. szűrőegység : Granulált Elő szénszűrő  - megköti a klórt, a klór származékokat és egyéb szerves anyagokat. Élettartama maximum 12 hónap.

4. szűrőegység : Fordított ozmózis membrán - a vízből eltávolítja 0,0001 mikronnál (a hajszál egymilliomod része) nagyobb szennyeződések 95-98%-át . Ide tartoznak a mikroorganizmusok, mint a baktériumok (kb. 1 mikron) és vírusok (kb. 0,2 mikron) és az összes szerves és szervetlen vegyületek, mint a gyógyszermaradványok, gyomirtók, nitritek, nitrátok, kloroform, nehéz fémek, stb. Élettartama 24 hónap.

5. szűrőegység : Ezüstözött aktív utó szénszűrő - magába szívja és megköti az esetleg fennmaradó szerves vegyületeket, klórt és oldott gázokat (CO2, stb.), ezáltal biztosítja a víz szagmentességét és kellemes ízét. Az ezüst összetétele antibakteriális hatású.

 

A készülék csereszűrőit a képre kattintva érheti el.

 

 

 

 

PARAMÉTEREK

 

Méret kb: 400x250x430 mm (Ma x Szé x Mé)

 Súly: 14 kg

 CSOMAG TARTALMA

 1 db. víztisztító berendezés üzemkész állapotban

 1 db. kerámiabetétes fix csaptelep

 1 db. szerelőcsomag

 

Készülék telepítése:

 

A fém mosogató tálca sarkán keresni kell egy kb. 4 cm átmérőjű sík felületet. Ide kell fúrnia egy kb. 12,5 mm átmérőjű lyukat a csap beépítéséhez. Arra ügyeljen, hogy az alsó szekrényben legyen elég hely a csap többi részének és alkatrészeinek a rögzítéshez. Az alsó szekrényben található hideg vizes sarokszelepre kell rácsatlakoztatni a készülékünket. Ebből a csatlakozóból 3/8" méretűt tettünk a készletbe, mivel ez a leg gyakoribb méret. Ha ettől eltérő méretű a csatlakozás, akkor egy barkács áruházban vennie kell egy megfelelő méretű átalakító idomot, vagy keressen minket, hogy ki tudjuk cserélni a csatlakozóját másik méretre. A lefolyó csövön keresnie kell egy olyan helyet, ahova egy 6 mm átmérőjű lyukat tud fúrni a szennyvíz elvezető csőnek. A hely kiválasztásának leg fontosabb szempontja, hogy a kiválasztott helyen ne álljon a csőben a víz.

 

Ezután már csak össze kell szerelni és csatlakoztatni a csöveket és már használhatja is az eszközt néhány liter víz átfolyatását követően. Ezek csak a leg fontosabb dolgok a szereléssel kapcsolatban, teljes részleteiben nem tudunk kitérni mindenre. Ha kérdése van, segítségre van szüksége, keressen bennünket!

 

A készülék telepítését ránk is bízhatja. Ennek költsége Budapesten és a fővároshoz képest bizonyos távolságon belül 12.000 Ft, telephelyünktől távolabb eső településekre kiszállási díjat számítunk fel. Ennek mértékét kalkulátorunk segítségével azonnal megtudhatja, ha ide kattint. 

 

 

 

 

 

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.