Facebook
Youtube
Pinterest
Pinterest nagy
Google+
Blogger

Vízlágyító készülék mosógéphez

Értékelés: Még nincs értékelés
Ezzel a kis eszközzel, amit percek alatt tud felszerelni, távol tarthatja az ártalmas vízkövet a mosógéptől.
Ár:
3.500 Ft
Leírás

Valószínűleg Ön is tapasztalta azt a kellemetlen jelenséget, ahogy a vízcsap körül folyamatosan lerakódik a vízkő. Ez a kemény (kalciumban és magnézium-karbonátokban, vagyis ásványi anyagokban gazdag) víznek köszönhető, amely nem kíméli a mosógépeket sem. A vízkő ugyanis felhalmozódik a fűtőszálon, egyre lassabban tudja felmelegíteni a vizet, egyre több áramot fogyaszt, és végül meg is adja magát. Sokan vízlágyító tablettákat használnak ennek elkerülése végett, mi viszont találtunk egy egyszerűbb, környezetkímélőbb megoldást, amellyel megvédheti a vízzel működő berendezéseit.

Mellesleg a vízlágyító készülék használatával mosáskor kevesebb mosópor és öblítő is elégséges, ami további megtakarítást jelenthet a családnak.

 

A vízlágyító készülék felszerelése

Rendkívül egyszerű, nem igényel szakmai ismereteket. Maximum 5 perc alatt felszerelhető, ha van elég hely az eszköz számára.

A készülék két végén ¾”-os csatlakozások találhatóak - a háztartások 99%-ban ezt a méretet használják a mosógép bekötéséhez, tehát majdnem mindenkinél kompatibilis lesz.

A mosógép vízellátását biztosító csapot el kell zárni, a mosógép gumitömlőjét le kell csavarni, majd a csap illetve a gumitömlő közé felcsavarni a vízlágyítót. Csak egyféleképpen lehet feltenni, mert a menetek nem is engedik másként felszerelni. A gumitömlő eltávolítása során egy kis víz kifolyhat!

A készülék mellett nincsenek plusz tartozékokat, idomok. Ezért, ha például bojler elé szeretné felszerelni, elképzelhető, hogy szükség lesz 1-2 speciális idomra, melyeket barkács áruházban vagy vízvezeték szerelési szaküzletben lehet beszerezni.

 

Leírás

A mosógép elé szerelhető vízlágyító polifoszfát töltetet tartalmaz. Ez megakadályozza az ásványi anyagok lerakódását a mosógépben, ezáltal védve a készüléket és a fűtőszálat a vízkőtől, továbbá megóvja a ruhákat a mosás ideje alatt (kevésbé lesznek hajlamosak beszürkülni stb).

A polifoszfát kristályok feloldódnak, és ezek oldatban tartják a keménységet okozó kalcium és magnézium sókat, megakadályozva így azok vízkő formában történő lerakódását.

Az eszköz ivóvíz előállítására nem alkalmas.

 

Műszaki paraméterek

Csatlakozás: 3/4"

 Méret: 6 x 16 cm

 

 Karbantartás

Amikor a polifoszfát töltet kifogy, barnára színeződik, nincs más dolga, mint újratölteni. A készülék két részből áll, és egy menetes kupak zárja le. Egyszerűen csak le kell csavarni, kiönteni a régi polifoszfát kristályok esetleges maradékát, és beletölteni az új adagot.

Mielőtt szétszedi a szűrőt, figyelje meg, hogyan vannak benne elhelyezve a szűrő korongok (amelyek meggátolják, hogy a vízzel együtt a kristályok is eltávozzanak), mert ugyanúgy kell majd összeraknia!

És máris mehet az újabb mosás!

Az új töltetet ide kattintva tudja megvásárolni webáruházunkban.

Méret: 140x62mm

 

 Jellemzők

Maximális nyomás: 8 bar
Maximális hőmérséklet: 50 oC
 

Mennyi időre elég?

Ez nyilván attól függ, hogy mennyit mosol, és mennyire kemény a víz Önnél, de egy töltet valószínűleg legalább 2-4 hónapig mindenképp elég lesz.

 

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.