Facebook
Youtube
Pinterest
Pinterest nagy
Google+
Blogger

Waterwin zuhanyszűrő

Értékelés: 5/5
Tudta, hogy a bőrén keresztül kétszer olyan gyorsan szívódnak fel a méreganyagok, mint az emésztőrendszerén keresztül? Ez a kis eszköz segíthet az ekcéma kezelésében is.
Ár:
9.990 Ft
Leírás

A zuhanyszűrő több szempontból is sokat tesz az egészségéért:

 • Kiszűri a káros anyagokat, így biztonságos, klór és mérgező származékaitól mentes víz éri a bőrét
 • Lágyítja a vizet
 • Antioxidáns tulajdonságú vizet hoz létre
 • Növeli a bőr immunitását, segít kiüríteni a méreganyagokat
 • Stimulálja a hajhagymák és az izzadságmirigyek működését
 • Segít, hogy a bőr egészséges maradjon és megújulhasson
 • Csökkenti a vízfogyasztást, így pénzt takarít meg

 

Egy hosszabb meleg vizes fürdés alkalmával annyi klór jut a szervezetünkbe, mintha meginnánk 6-8 pohár csapvizet!

A klór, valamint annak vegyületei nem csak kiszárítják és öregítik a bőrt és a hajat, de mint szabadgyökök, sokféle kellemetlen hatás kialakulásában is szerepet játszhatnak.

Az egészség megőrzéséhez a fürdővíz szűrése, tisztítása is elengedhetetlen.

Ebben a vízben természetes ásványok vannak (vas, réz, magnézium, mangán, kalcium), amivel egyrésztfertőtlenítő hatása van, másrészt sokkal biztonságosabb, mint a klóros víz. Ez az ásványi anyagokban gazdag víz segít a bőr és a haj egészségét megtartani, megóv a bőrszárazságtól és a bőrbántalmaktól. Nem egy visszajelzést kaptunk, hogy ez a kis eszköz segített az ekcéma kezelésében. Az ekcéma allergiás hajlam miatt alakulhat ki, időről-időre javulhatnak a tünetek, majd ismét előjöhetnek. A klórmentes fürdővíz segíthet enyhíteni az ekcéma tüneteit.

Nem utolsósorban megkíméli a szervezetét a rákkeltő és más káros anyagoktól, ami a zuhanyrózsából érkezik…

 Hogyan javítja a víz minőségét a zuhanyszűrő?

1. Első fázisban egy előszűrő köpeny felfogja a parányi homok, rozsda és egyéb szennyeződéseket
2. Egyből ezután a KDF nevű anyagon halad keresztül a víz, ami nagyon gyorsan és hatékonyan semlegesíti a klórt és a nehézfémeket.
3. Ez után az aktivált szénen halad át a víz, itt a szerves káros anyagoktól (pl. trihalometánoktól, klóraminoktól, egyéb klórszármazékoktól) tisztul meg a víz.
4. Az alsó szakaszban turmalinos kerámiával  érintkezik a víz, ez lágyítja, antioxidánsokkal dúsítja és kisebb molekulaszerkezetűre bontja a vizet.

Tehát az összetevők: előszűrő, KDF, aktivált szén és turmalinos kerámiagolyók. Nálunk, legalább is… Sajnos azonban azt tapasztaltuk, hogy a Magyarországon forgalmazott víztisztítókból szinte mindig (az általunk megvizsgáltak közül 3-ból 3-szor) hiányzik a KDF, vagy csak nagyon kevés van benne, így nehezen látja el feladatát.

 Mi is ez a KDF (és miért spórolnak vele ennyire)?

kdfA KDF így néz ki, nagy tisztaságú réz és cink fele-fele arányú keveréke, ami elektrokémiai reakciót hoz létre.

A reakció során a molekulákban elektronok cserélődnek, így új anyagok – például az aktív klórból ártalmatlan klorid (akárcsak a konyhasóban, azaz nátrium-kloridban) – jön létre. Így tudnak a káros anyagok ártalmatlan anyagokká válni a KDF-fel való érintkezés következtében. Más anyagok , mint  a vas és a nehézfémek (higany, ólom) végleg hozzátapadnak a KDF felületéhez. Ez a folyamat antibakteriális, alga- és gombaölő hatású, ráadásul a vízkőlerakódást is csökkenti.

Magas hőmérsékletű víz esetében is tökéletesen működik, a hatásfoka nem csökken, ezért is annyira népszerű a zuhanyzáshoz, fürdéshez használt vízszűrők készítésében.

A KDF számos előnnyel bír:

 • Nem tartalmaz vegyi anyagokat, 100%-ig természetes
 • Sokkal hatékonyabb, mint az ezüsttel átitatott szén
 • Villámgyorsan távolítja el a klórt és a nehézfémeket a vízből
 • Baktérium- és gombaölő hatású
 • Nem képez veszélyes hulladékot

  A KDF a lelke a zuhanyszűrőnek, mégis sokszor simán kihagyják a gyártók a termékből. Miért?

Mert a KDF drága.

Tíz-húszszorosába kerül az aktivált szénnek, ezért találtunk sok-sok szenet, és nulla, vagy minimális KDF-et az általunk megvizsgált zuhanyszűrőkben. És mivel tudják, hogy az emberek viszonylag ritkán fűrészelnek szét zuhanyszűrő-betéteket, a gyártók bátran megteszik, hogy egész mást tesznek bele, mint ami a dobozon áll. Tehát Önnel kifizettetik, épp csak ők spórolják ki belőle.

Érdekes tény, hogy ahányszor árajánlatot kértünk, a fehér színű betétekkel ellátott zuhanyszűrők jóval olcsóbbak voltak (mintegy negyede az ára), mint az átlátszó műanyag betétes. A különbség a kettő között mindössze annyi, hogy az átlátszó betétben jól látszik a benne levő KDF mennyisége, míg a fehér betétben nem tudjuk, mi van. Mindenkinek a fantáziájára bízzuk a négyszeres árkülönbség okát. (A gyártó szerint az átlátszó ház anyaga ilyen drága.)

Ha használ másfajta zuhanyszűrőt és cserére szorul már a betét, vágja szét, és nézze meg, mi van benne.

Úgy gondoljuk, ha esetleg valamelyik hazai forgalmazónál ilyet találni, az csak azért lehet, mert ő sem tudja,  hogy mi van valójában a zuhanyszűrőkben. Elhiszi, amit a gyártók ígérnek (mert miért ne hinné), és jóhiszeműen ugyanezt az üzenetet továbbítja a vásárlói felé.

 Mi erre a megoldás?

Van az a jó mondás, miszerint az a biztos, amit magának csinál meg az ember. Igen ám, de kevesen szeretnének házilag zuhanyszűrőt barkácsolni…

Ezért találtuk ki azt, hogy csak a lényeg marad Önre: magukat a szűrőanyagokat saját maga töltheti bele a zuhanyszűrőbe! Így száz százalékig biztos lehet benne, hogy az van ott, aminek lennie kell, és annyi, amennyinek lennie kell.

Hogy is néz ez ki?

showerfilter metszetElőször is van egy hosszúkás, vékonyabb szűrőház, ami azért jó, mert így maguk a szűrőanyagok „hosszabban” helyezkednek el, és a vízzel többet érintkeznek.

Ebben van egy kivehető tartály, aminek ha leveszi a tetejét, szépen bele tudja rétegezni az anyagokat.

Alulra filc kerül, rá a KDF, megint filc, arra a kókuszhéj alapú szén, ismét filc, végül a turmalinos kerámiagolyók, aztán megint filc. Rázárja a tetejét, és már mehet is vissza a házába.

Amikor a szűrőanyagok cseréjére kerül sor (félévente), akkor az elhasználódott anyagokat egyszerűen kiszórja a kukába, és a tőlünk postán megkapott kis tasakokból újratölti az egészet.

Profi, tiszta, egészséges és lágy víz, ami a pórusait is jobban tisztítja, és hidratálja a bőrét.

Igyekeztünk nagyon olcsón tartani az árat az utántöltő csomag csak 3990.- forintba kerül, plusz szállítás.

Figyelem!

A zuhanyszűrő egy ellenállást fog képezni a víz útjában, ezért a megszokott erősségű vízsugár csökkenhet ami a zuhanyfejen keresztül érkezik. Ha ez zavaró, akkor kis mértékben kezelheti ezt a problémát, ha a zuhanyszűrő három összetevőjét nem elkülönítve, hanem jól elkeverve töltjük be a szűrőházba.

Átfolyós rendszerű gázkazánokhoz nem ajánljuk a készüléket, mert annyira lecsökkentheti a csapon átfolyó víz mennyiségét, hogy a kazán nem kapcsol be, vagy túl forró vízet fog adni.

A zuhanyszűrőnek csuklós a csatlakozója, így minden zuhanyzóra felszerelhető, aminek lecsavarható a zuhanyfeje vagy a flexibilis csöve:

elhelyezes     foto-2

Ha tetszik Önnek ez az egyedülálló zuhanyszűrő, akkor görgessen fel, és tegye a kosárba!

A csomag tartalma:

1 tasak KDF
1 tasak aktivált szén
1 tasak turmalingolyó
6 darab filckorong
1 db csuklós csatlakozójú szűrőház 

Vélemények

2015. március 12. (csütörtök)
Ez egyszerűen egy kíváló termék! Nagyon praktikus! Könnyű összeállítani és felszerelni!
Saját tapasztalataim alapján, már az első használatkor érezhető volt a hatása, hogy a víz nem szárította ki a bőröm, mivel a benne lévő anyagok ártalmatlanították a klórt és más összetevőket! Még az akváriumi használat van hátra, de gondolom ott is biztos jól fog szerepelni!
Erneszt Sándor